ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Δημοσιεύτηκε : 04/07/2018

Τα 80 της χρόνια κλείνει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου το 2018 συνεχίζοντας μια μακρά πορεία  που ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου του 1938, με πρωτεργάτη το νεαρό γιατρό και διανοούμενο Γεώργιο Σταγκούλη.

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει, εκτός των γενεθλίων της, αφού με την πάροδο των χρόνων ανέπτυξε, εξέλιξε και έκανε γνωστή τη μαστίχα και τα παράγωγά της σε όλον τον κόσμο έτσι έχει διαμορφωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δράσεις που θα γίνουν σε όλα τα Μαστιχοχώρια.

Ως κεντρική μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που θα γίνει στις 28 Ιουλίου στο Μουσείο Μαστίχας, στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν βραβεύσεις ενώ θα εγκαινιαστεί σε συνεργασία με την  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς η έκθεση αρχειακού υλικού της ΕΜΧ που ψηφιοποιήθηκε από το ΠΙΟΠ και θα εκτίθεται στο Μουσείο Μαστίχας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των εορτασμών στις 2 και 3 Αυγούστου τα εργοστάσια της Ένωσης σε Καρδαμάδα και Καλλιμασιά θα είναι ανοιχτά για το κοινό.

-15 Ιουλίου, Καλλιμασιά
Σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σωματεία της Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΕΜΧ, Mediterra A.E, εκδήλωση αφιερωμένη στον ιδρυτή της ΕΜΧ, Γεώργιο Σταγκούλη

 

-25 Ιουλίου, Νένητα

Θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Νενήτων εκδήλωση αφιερωμένη στον Ζ’ τόμο του έργου της κα Ζαχαρού – Λουτράρη «Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Άγνωστα στοιχεία για την Μαστίχα κατά την τελευταία Οθωμανική περίοδο». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλη έκθεση αρχειακού υλικού του Συνεταιρισμού και δρώμενα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βοκαριά».

27 Ιουλίου, Mastiha – Opera στους Ολύμπους
Πρόκειται για σύγχρονη όπερα, βασισμένη στο έργο «Δρίματα» του Νίκου Λατουσάκη, σε μουσική του καταξιωμένου Χιώτη συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη και σκηνοθεσία του Διευθυντή Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξανδρου Ευκλείδη.

28 Ιουλίου, Μουσείο Μαστίχας
Η κεντρική εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαστίχας σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης αρχειακού υλικού της ΕΜΧ.

2,3 Αυγούστου, Εργοστάσια ΕΜΧ
Open Day στα εργοστάσια μαστίχας και τσίκλας της ΕΜΧ στην Καρδαμάδα και στην Καλλιμασιά αντίστοιχα.

10 Αυγούστου, Μουσείο Μαστίχας

Cocktail Party στο Μουσείο Μαστίχας