ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε : 03/07/2018

Μειωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Προϊσταμένη της Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου.

Όπως είπε φέτος ο μέσος όρος των αριστούχων είναι κάτω από τον Πανελλαδικό μέσο όρο, χωρίς αυτό όμως να αναιρεί τον «καλό» αγώνα των Χιωτών υποψηφίων κάτι που θα φανεί και με την ανακοίνωση των βάσεων.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τώρα δείχνουν ότι υπάρχει μια σημαντική ποιοτική μεταβολή των μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια, με  4.5% άριστα γραπτά.

Όσον αφορά τα Γενικά Λύκεια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι θετικά με  τον μέσο όρο των γραπτών να κυμαίνεται στο 12 με 15. Από τα Γενικά Λύκεια ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα στο ΓΕΛ Βροντάδου, όπου είναι ενδεικτικό ότι κανένας μαθητής δεν έγραψε κάτω από 12 στην έκθεση ενώ υπάρχει και γραπτό με 18.

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΧΡΙ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων μέχρι και τις 16 Ιουλίου με την Προϊσταμένη της Β΄ θμιας Ε. Βλυσίδου να επισημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν και όχι τις σχολές που θεωρούν ότι πιάνουν με την βαθμολογία τους. Εξάλλου τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις μιλούν για πτώση των βάσεων.

Τέλος για τους μαθητές που δεν πέτυχαν τους στόχους τους η κ. Βλυσίδου υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες.  «Να μην παγιδευτούν σε άγονες λύσεις, κοστοβόρες και χρονοβόρες, που δεν θα τους προσφέρουν κανένα  εφόδιο στην αγορά εργασίας» είναι η συμβουλή της προς αυτούς.