ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 03/07/2018

Ραντεβού στη Χίο δίνουν οι αθλητές και οι φίλοι του κλασσικού αθλητισμού από το Βόρειο Αιγαίο αφού στο νησί μας διεξάγεται την Πέμπτη η 2η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια γιορτή του στίβου στην οποία συμμετέχουν συνολικά φέτος 17 σωματεία από τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, την Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο με τους αγώνες να διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο την Πέμπτη από τις 9.30 το πρωί ενώ στις 21.20 θα γίνει η τελετή λήξης.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που στηρίζει οικονομικά την διοργάνωση με 25.000€ όπως είπε και ο Κ.Παπαδόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού της Περιφέρειας. Στην  σημασία των αγώνων στάθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Τριαντάφυλλος επισημαίνοντας ότι οι αγώνες αυτοί ενισχύουν την περιφερειακή συνείδηση της νεολαίας και αποτελούν κίνητρο για την ενασχόληση και ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στα νησιά.

Στις τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Πετρής διευκρινίζοντας ότι πέρα από τα ατομικά αγωνίσματα για παίδες, νέους και κορασίδες θα διεξαχθεί  μια σκυταλοδρομια 4 επι 200 μεικτή ενώ θα διεξαχθούν και αγωνίσματα για άτομα με αναπηρίες.

Την σημασία της διοργάνωσης επεσήμαναν στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου ακόμα ο Π.Μπουγδάνος περιφερειακός σύμβουλος ο Δ.Κάβουρας ειδικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ και ο Μ.Κοντούδης Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ.