ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΛΟΓΩ ΜΠΑΙΡΑΜΙΟΥ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσιεύτηκε : 14/06/2018

Αυξημένη καταγράφεται τις μέρες αυτές η προσέλευση Τούρκων επισκεπτών που επιλέγουν τη Χίο για να περάσουν ένα μέρος των διακοπών  που υπάρχει στη γειτονική χώρα, λόγω της θρησκευτικής αργίας. Έτσι την Πέμπτη έφτασαν στη Χίο 700 άτομα και 15 Ι.Χ με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουρισμού Δ. Καράλη να ενημερώνει ότι το ρεύμα αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο συνολικά η κίνηση από τα απέναντι παράλια, ιδίως όσον αφορά τους Τούρκους Πολίτες, καταγράφεται πτωτική σε σχέση με πέρσι, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην πτώση της Τουρκικης Λίρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον  Απρίλιο του 2018 ήρθαν στο νησί   4.999 Τούρκοι έναντι 5.238 πέρσι ενώ τον φετινό Μάιο 3.646 Τούρκοι έναντι 5.894. Βέβαια όπως λέει ο κ. Καράλης όσον αφορά τις συνολικές αφίξεις, συμπεριλαμβανόμενων επισκεπτών από άλλες Χώρες, καταγράφεται μια μικρή αύξηση περίπου 2000 ατόμων.

«Υπάρχει μια μικρή πτώση στις αφίξεις αλλα και στην κατανάλωση που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει ωστόσο και φέτος ένας σημαντικός αριθμός Τούρκων επισκεπτών θα έρθει στη Χίο» ανέφερε ο κ. Καράλης.