ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Δημοσιεύτηκε : 13/06/2018

Μετά από τρία χρόνια και αφού το έργο πέρασε από σαράντα κύματα ξεκινά στο Κτήριο του Κολλεγίου, στο Φραγκομαχαλά, η μετακόμιση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Η αρχή γίνεται με την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Περιφέρειας που αναμένεται μέχρι τις 20 Ιουνίου να έχει μεταφερθεί και θα ακολουθήσουν οι Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, Εμπορίου και Μεταφορών με στόχο μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταφοράς.

Στην εξοικονόμηση χρημάτων για τα μισθώματα, που μέχρι πρότινος κατέβαλε η Περιφέρεια αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σ.Καρμαντζης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια εξοικονομεί περί τις 70.000€ ετησίως, που καταβάλλονταν για ενοίκια.

Στο διαδικαστικό κομμάτι της μετακόμισης αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Ξενάκης επισημαίνοντας οτι οι υπηρεσίες που μετακομίζουν θα κλείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις δεν θα εξυπηρετούνται.

Την ίδια στιγμή όμως προβληματική παραμένει η πρόσβαση στο νέο κτήριο της Περιφέρειακής Ενότητας, με δεδομένο οτι δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Κολλεγίου καθιστώντας δύσκολη και σε ορισμένα σημεία επικίνδυνη την είσοδο στο κτήριο.

Έτσι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα χρήματα, λόγω εμποδίων κυρίως από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεν έχει αποκατασταθεί και διαμορφωθεί ο δρόμος που συνδέει το παρκινγκ του ΕΥΟΔΟΥ με την είσοδο του Κολλεγίου.