ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε : 11/06/2018

Το Σωματείο Συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους την Τρίτη στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο Χίου σε συζήτηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρη και Μ. Ραλλάκη, με θέμα το συντονισμό των δράσεων των συνταξιούχων ενάντια στα αντισυνταξιουχικά-αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση

"Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, πάνω από 1000 μνημονιακούς νόμους έχουμε υποστεί μέχρι τώρα, καταργώντας από εμάς κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων. Δικαιώματα στην σύνταξη, στην υγεία, στην ασφάλιση, στην πρόνοια. Μας επέτρεπαν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση για το υπόλοιπο της ζωής μας και χαρακτηρίστηκαν από τα χείλη του πρωθυπουργού "παθογένειες του συστήματος".

Θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια με ένα νέο "μνημόνιο " ,το μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής ,που έρχεται για ψήφιση στη βουλή την Πέμπτη 14-6-2018 με πρωτογενή πλεονάσματα που ξεπερνούν το 5% το 2022 δηλαδή 10,8 δις ευρώ. Φτωχοποιούν στο διηνεκές την λαϊκή οικογένεια:

-Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

-Με τη μείωση του αφορολόγητου που θα χάσουμε ετησίως 3-4 συντάξεις.

-Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ ,των οικογενειακών επιδομάτων ,του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α από τον Ιούλιο.

-Με την αύξηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ.

-Με την επέκταση του συστήματος "αξιολόγησης της λειτουργικής αναπηρίας".