ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΣΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Δημοσιεύτηκε : 07/06/2018

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μονή Πετράκη, στη μεγάλη αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, συνάντηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η συνάντηση έγινε υπό της προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου και παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτής κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη-βουλευτές της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Α.Μιχαηλίδης «στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσιάστηκε το έργο καθώς και ο προγραμματισμός των προσεχών εκδηλώσεων της ΔΣΟ και ακολούθησε διάλογος με τους αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν το σύγχρονο κόσμο, - όπως η οικονομική και αξιακή κρίση και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα – και υπογραμμίστηκε ο ρόλος ενός κοινοβουλευτικού θεσμού όπως η ΔΣΟ στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που κοινοβουλευτικός οργανισμός εμφανίζεται ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και διεξάγεται ένας τέτοιος διάλογος σε αυτό το επίπεδο.

Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες συναντήσεις, οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν ειδική σημασία, τόσο στο συμβολικό όσο κυρίως στο ουσιαστικό επίπεδο.»