ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ Η ΧΙΟΣ ΣΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018»

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ Η ΧΙΟΣ ΣΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018»
Δημοσιεύτηκε : 05/06/2018

Έντονο το στοιχείο της Χίου στην κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

 

Μεταξύ των ομιλητών ο Χιώτης Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο οποίος ανέφερε πως «η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας δεν είναι δεδομένη, προειδοποίησε ο πρόε-δρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, κατά την τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», σημειώνοντας ότι ασιατικά κράτη, κυρίως, εφαρμόζουν πολιτικές στήριξης του κλάδου.»

 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας απευθύνοντας πρόσκληση στους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στη χώρα στηρίζοντας την ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα, δεν λησμόνησε την «ψυχή», όπως χαρακτήρισε, της ελληνικής ναυτιλίας, τους Έλληνες ναυτικούς, τονίζοντας πως η πολιτεία ενεργεί για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας και των συνθηκών εργασίας των ναυτικών.

 

Στην έκθεση που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια και αριθμεί 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, έδωσε το παρών μεταξύ άλλων  ο καπεταν Παναγιώτης Τσάκος, ο γιος του Νίκος Τσάκος και συμπολίτες στελέχη ναυτιλιακών εταιριών και φορέων μεταξύ των οποίων, ο Γ.Σκόρδιας των εταιριών Χανδρής, ο ιδιοκτήτης της Cosmos Nautical Training Centre, Π.Τζωρτζάτος, ο ιδρυτής της PMS και πρώην πρόεδρος του Chios Maritime Club, Μ.Τριπολίτης, ο συμπολίτης γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας Γ.Θεοτοκάς, ο τέως Δήμαρχος Οινουσσών Ε.Αγγελάκος, ο διοικητής της σχολής πλοιάρχων Οινουσσών Π.Βατούσης και η διοικητής της σχολής μηχανικών Χίου Μ.Κατσάρη.