ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ «ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δημοσιεύτηκε : 31/05/2018

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Η άμπρα κατάμπρα κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μίας ημέρας εξαφάνισε ως δια μαγείας 300+ άτομα (1*,2*), από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για την Χίο, μετά από την καταμέτρηση φιάσκο στην ΒΙ.ΑΛ. πού έγινε στις 22 Μαίου.

Δεν έγιναν ούτε νέες αφίξεις, ούτε αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα που να δικαιολογούν αυτήν την μαγική εξαφάνιση.
Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει παντελής ή επιτηδευμένη άγνοια για τον ακριβή αριθμό μεταναστών σε κάθε νησί. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι 1000, 2000 ή ακόμη χειρότερα αν είναι 10 χιλ. ή 20 χιλ. όπως στην Λέσβο.

Ο υπερπληθυσμός σε άθλιες συνθήκες, ενός τόσο ετερόκλητου πλήθους, δημιουργεί δυναμικές καταστάσεις με άγνωστες συνέπειες.
Τα θλιβερά γεγονότα για άλλη μία φορά στη Λέσβο, φαίνεται ότι προήλθαν από εθνικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ Αραβόφωνων και Κούρδων , πιθανά υποκινούμενες και από τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ, έγιναν δε θέμα αντιπαράθεσης ακόμη και εκτός Ελλάδας και λόγος για συνέχεια βεντέτας (με έδρα την Λέσβο ή άλλο Ελληνικό νησί).

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία άλλης μίας νέας άτυπης δομής, υπενθυμίζοντας και υποδεικνύοντας σε όλους τους νησιώτες για το που μπορεί να οδηγηθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα (3*).

Είναι εμφανές πλέον ότι όλα αφήνονται εσκεμμένα στην τύχη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης της σοβαρής αυτής κατάστασης που έχουν αναλάβει μονόπλευρα τα ακριτικά νησιά.
Το μόνο που φαίνεται ότι συνεχίζει να υπάρχει ως σχέδιο, είναι το εξελιγμένου τύπου ''λιάζονται και εξαφανίζονται'', σε ''λιάζονται και εξαφανίζονται παραμένοντας εγκλωβισμένοι''.