570.000€ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ 8 ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δημοσιεύτηκε : 15/05/2018

Μια σειρά από παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες για την βελτίωση των υποδομών έχει δρομολογήσει ο Δήμος της Χίου, με την έκτακτη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλοδημος».

Συγκεκριμένα πρόκειται να υλοποιηθούν επισκευές και συντηρήσεις ύψους 570.000€ όπως αυτές έχουν ιεραρχηθεί σε 17 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για μια πολιτική επιλογή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης μίλησε ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο των σχολικών Επιτροπών Α.Αντωνίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία και τη δουλειά τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ

1.       Νηπιαγωγείο Λιβαδείων

2.       5 ο  Νηπιαγωγείο Χίου (Καράδειο)

3.       3 ο  – 8 ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου (Βουνάκι)

4.       7 ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου

5.       6 ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου

6.       Δημοτικό Καρδαμύλων

7.       1 ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου (Ιωαν. Πατέρα)

8.       2 ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου

9.       2 ο  Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

10.   Δημοτικό Συκιάδας

11.   Δημοτικό Πυργίου

12.   Μουσικό Γυμνάσιο Χίου

13.   Γυμνάσιο Κάμπου

14.   3 ο  Λύκειο Χίου (Σαρακήνα)

15.   3 ο  Γυμνάσιο Χίου (Μητρόπολη)

16.   Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο –Λύκειο Χίου (Κάμπος)

17.   Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιμασίας

 

ΚΑΙ 8 ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ

Πέρα από τις παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες ο Δήμος Χίου θα προχωρήσει στην κατασκευή 8 σχολικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ επιπλέον των 4 σχολικών γηπέδων που θα φτιάξει το Υπουργείο Αθλητισμού στο 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο. Όπως είπε ο κ. Αντωνίου η δημιουργία των γηπέδων προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται κάτω από ασφαλείς συνθήκες ήταν ένα χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής.

Έτσι σχολικά γήπεδα πρόκειται να κατασκευαστούν στο 1ο-3ο ΓΕΛ, στο 1ο-3ο Γυμνάσιο, στο 2ο Δημοτικό, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου καθώς και στο Δημοτικό των Καρδαμύλων.