ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Δημοσιεύτηκε : 15/05/2018

Την απογοήτευση και την αγανάκτηση του για την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου στη Βουλή, σχετικά με τις αποζημιώσεις των Μαστιχοπαραγωγών  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ.Τούμπος.

Επισημαίνοντας την ανακρίβεια και την ασυνέπεια του υπουργού, ο οποίος κατά την πρόφαση επίσκεψη του στη Χίο διαβεβαίωνε ότι έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις, χτες στη συζήτηση στη Βουλή φάνηκε ότι ακόμα η Απόφαση αυτή δεν είναι έτοιμη.

«Έχουν περάσει 2 χρόνια από τη φωτιά και ακόμα αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί» είπε οκ. Τούμπος, τονίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα που υπάρχουν στο ειδικό ταμείο για τις αποζημιώσεις μεταφέρονται μετά τον Αύγουστο του 2020.

Παράλληλα η καθυστέρηση αυτή έχει επιπτώσεις και στον προγραμματισμό της Ένωσης και των Παραγωγών . Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς τους ειδικούς πίνακες αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ  δεν μπορούν να διατεθούν τα δενδρύλλια μαστίχας, τα οποία έχει η Ένωση σε θερμοκήπιο που έχει δημιουργήσει για αυτό το σκοπό.