ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Δημοσιεύτηκε : 15/05/2018

Το Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών & Λιμενικών Επιχειρήσεων και το Εργαστήριο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στη Ναυτιλία διοργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις για την Ευρωπαικη Ημέρα για τη Θάλασσα από την Δευτέρα 21 μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαιου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου

09:00 – 11:00

Παραδοσιακή κωπηλασία στο λιμάνι της Χίου με τους Ναυτοπρόσκοπους και τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

11:00 -12:00

Επίδειξη σωστικών και καθαίρεση σωσίβιας λέμβου στο λιμάνι στις εγκαταστάσεις της “Cosmos Training Center

18:00  Κτίριο Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών και Παράδοσης»

Παρουσίαση του προγράμματος  «το πλοίο πάει σχολείο» που συντονίζεται από το Ίδρυμα  «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών και Παράδοσης» και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τρίτη  22 Μαΐου

9:00 – 12:00 Στα πλαίσια του μαθήματος «Διεθνής Ναυτιλιακή Πολιτική» διεξαγωγή εργαστηρίου για την Γαλαζια Ανάπτυξη : Sailing the Blue Oceans

15.00-18.00 η ναυτιλία με τα μάτια των Νέων στα πλαίσια του μαθηματος Ναυτιλιακής Οικονομικής με προσκεκλημένους την  Ένωση Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

18.00- 21.00 Blue Growth IDEAS Competition

Μεταφορά Καλών Πρακτικών για την Γαλάζια Ανάπτυξη απο τον Δημο Πειραιά Blue Growth και την Περιφερεια Κρήτης CRPM παρουσιάσεις φοιτητικών Ιδεών και τέλος Αναγγελια του Γαλαζιου εκκολαπτηρίου Ιδρυμα Τσακος Παν. Αιγαίου.

Πέμπτη 24 Μαΐου

10:00-12:00

Εκτέλεση άσκησης απορρύπανσης με τη συνδιοργάνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του  Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην παραλία της Ιχθυόσκαλας.