Ο ΟΜΑΡ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ

Ο ΟΜΑΡ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ
Δημοσιεύτηκε : 13/05/2018

Το όνειρό του ξεκίνησε να ζει ο 17χρονος Μουσταφά Ομάρ, ο οποίος από τον πόλεμο της Συρίας και μετά από μεγάλη περιπέτεια, άφησε την οικογένειά του για να φτάσει μέχρι τις εγκαταστάσεις ασυνόδευτων παιδιών της Μετάδρασης στη Χίο.

Στην πορεία του προς το νησί μας βρέθηκε ναυαγός και οι πρώτες εικόνες που μπόρεσε να φωτογραφήσει ήταν τα νερά του Αιγαίου πλησίον της Χίου.

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, βρέθηκαν στη φιλόξενη αίθουσα του Ιδρύματος Τσάκος για να θαυμάσουν τις εξαιρετικές φωτογραφίες του νεαρού Σύριου που μετρά ήδη 14 μήνες αναμονής στο νησί.

Συγκινημένη η Εισαγγελέας Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το παιδί του πολέμου καθώς η ίδια έχει την ευθύνη όλων των ασυνόδευτων παιδιών και το κάλεσε να συνεχίσει να ονειρεύεται για ένα μέλλον που αξίζει να είναι λαμπρό.

Εγκάρδιος ήταν και ο χαιρετισμός της διευθύντριας β’βάθμιας εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχίας Βλυσίδου ως επικεφαλής της Περιφέρειας που πρωτοστάτησε στη δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών.

Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε η διευθύντρια της Μετάδρασης, Λόρα Παπά, τονίζοντας πως τουλάχιστον 2.000 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται εκτός δομών.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα ο οποίος υποσχέθηκε να διευκολύνει τον Μουσταφά να μεταβεί στην Αυστρία προκειμένου να συναντήσει μέλη της οικογένειάς του ενώ ο βουλευτής Α.Μιχαηλίδης δεσμεύθηκε να μεταφερθεί η έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων.