ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δημοσιεύτηκε : 11/05/2018

Η υπογραφή, μέσα στις επόμενες ημέρες, ενός μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου του αεροδρομίου αποφασίστηκε μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Υπουργός Χρ.Σπίρτζης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, η Περιφερειάρχης Χρ.Καλογήρου, ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς, οι δυο βουλευτής Α.Μιχαηλίδης και Ν.Μηταράκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Λεγάτος.

Με το μνημόνιο συνεργασίας δημιουργείται μια αλληλουχία ενεργειών που αναλαμβάνουν Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος για να προχωρήσει το έργο του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη μελέτη για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού σε συνεργασία, όπου χρειάζεται, με το Δήμο και το Υπουργείο το κομμάτι της μελέτης της επέκτασης κατά 400 μέτρα του αεροδιαδρόμου και της ανύψωσής του για να αποφευχθεί η υπογειοποίηση του παραλιακού. Όσον αφορά την μελέτη για την οδό Χρήστου, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργεί και όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, το έργο έχει δημοπρατηθεί, υπάρχει ανάδοχος και αναμένεται ο προσυμβατικός έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο έτσι ώστε στις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, υπογράμμισε πως η χρηματοδότηση της μελετητικής διαδικασίας είναι απόλυτα διασφαλισμένη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ειδικό αναπτυξιακό και το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, τόνισε πως όλα όσα ακούγονται για απώλεια πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων δεν έχουν βάση.

Κοινή συνισταμένη των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν πως η συνάντηση είχε χειροπιαστό αποτέλεσμα Ήταν μια συνάντηση που είχε αποτέλεσμα και οι πρωτοβουλίες για το μελετητικό κομμάτι θα ξεκινήσουν άμεσα.