ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΝΤΑΣΗ

Δημοσιεύτηκε : 10/05/2018

Με το κλίμα τεταμένο και τους τόνους να ανεβαίνουν αρκετές φορές πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη ναθέτει ηθικό θέμα και ασυμβίβαστο στην παραμονή του Παντελή Καμπούρη στη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου.

Ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσίευμα αθηναικου μέσου που αναφέρονταν στις χρυσές δουλειές της σίτισης προσφύγων και μεταναστών, επεσήμανε οτι στη Χίο εμπλέκεται επιχειρηματικά με τη διανομή τροφίμων ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Π.Καμπούρης αλλα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Μεσολογγίτης.

Μάλιστα τόνισε οτι οι εταιρείες που εκπροσωπούν έχουν συγχωνευτεί προκειμένου να υπάρξει μονοπωλιακή κατάσταση και να κρατησουν τις τιμές ψηλα. "Δεν μπορεί ενα άτομο να υπογράφει συμβάσεις με το δημόσιο και να είναι ταυτόχρονα και Πρέοδρος Νομικού Προσώπου του Δημου, υπάρχει ασυμβίβαστο αλλα και ηθικό ζήτημα" είπε χαρακτηριστικά ο Π.΄Λαμπρινούδης ζητώντας να μάθει απο τον Δήμαρχο αν ο Π.Καμπούρης θα παραμείνει στη θέση του.

 

"Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ"

Ο Δημαρχος απο την πλευρά του  έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες του Π.Λαμπρινούδη, αμφισβιτώντας ωστόσο το δημοσίευμα και απαντώντας οτι για τον ίδιο δεν υπάρχει κανένα ηθικό ζήτημα και ασυμβίβαστο μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.  Μάλιστα είπε οτι θα απευθύνει εγγράφως όλες αυτές τις καταγγελίες στον Πρόεδρο του Νομικού προσώπου καιθα περιμένει την απάντηση του.  "Ο Π.Καμπουρης είναι επιχειρηματίας και ασχολείται με το χώρο της σίτισης πολυ πριν τον γνωρίσω εγω και πολυ πριν αναλαβει το Νομικό Πρόσπωπο" είπε τέλος ο Μ.Βουρνούς.

"Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Μετά το τέλος της συγκεκριμένης συζήτησης έφτασε στην αίθουσα του Δ.Σ ο Π.Καμπούρης ο οποίος ζήτησε να πάρει το λόγο για τα όσα ειπώθηκαν. Αφού εξαπέλυσε επίθεση στον Π.Λαμπρινούδη κατηγορώντας τον για "ανανδρη επίθεση" στο πρόσωπο του τη στιγμή μάλιστα που δεν παρίστατο στην συνεδριαση,απάντησε οτι θα πάρει τα πρακτικα της συνεδρίασεις και θα αποταθεί στη δικαιοσύνη.