"ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ"

Δημοσιεύτηκε : 09/05/2018

Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αλλά και η επαναφορά των συντελεστών αυτών στα νησιά που έχουν ηδη καταργηθεί θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της μεγάλης κινητοποίησης των παραγωγικών φορέων της Χώρας που θα γίνει στις 30 Μαίου.

Αυτό δήλωσε από τη Χίο ο Πρόεδρος  της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ο οποίος τόνισε ότι οι αυξήσεις στους φόρους όχι μόνο δεν οδηγούν σε αύξηση των εσόδων της Χώρας αλλα συμβάλουν και στην αύξηση της φοροδιαφυγής.

 

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των μειωμένων συντελεστών και για λόγους εθνικούς, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι οικονομίες των νησιών και όχι μόνο δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές σε σύγκριση ακόμα και με τις γειτονικές χώρες.

 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ δεν παρέλειψε να εκφράσει την  αντίθεση του με τις ακολουθούμενες πολιτικές από τη κυβέρνηση, όπως επιβάλλονται από την Τρόικα, κάνοντας λόγο για ένα μείγμα πολιτικών που εφαρμόζεται χωρίς να απαντά στα προβλήματα της Χώρας.

 

Μάλιστα μετέφερε την εμπειρία του από την διαπραγμάτευση που είχε η Συνομοσπονδία με το κλιμάκιο της Τρόικα, που έρχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «ήταν σαν να μιλάμε σε ένα τοίχο, σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν για την πραγματικότητα».