ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ

kordela.JPG
Δημοσιεύτηκε : 16/04/2018

Και επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων Νοητικά Υστερούντων ‘Μήτιδα’΄ που στεγάζεται σε τμήμα του Οίκου Αγάπης στο Νεχώρι.

Σήμερα παρουσία της Περιφερειάρχη Χ.Καλογήρου, των Αντιπεριφερειαρχών Σ.Καρμαντζη και Γ.Ξενάκη και του Δημάρχου Μ. Βουρνού εγκαινιάστηκε το κέντρο που από τις αρχές του Μάρτη φιλοξενεί 16 άτομα με νοητική υστέρηση προσφέροντας τους δημιουργική απασχόληση.

Στην προσπάθεια που ξεκίνησε με γνώμονα τη δια βίου φροντίδα των παιδιών αυτών  αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εταιρείας Γονέων Α.Κώσταλου, επισημαίνοντας ότι χάρη στις προσπάθειες αυτές εγκαινιάζεται η στέγη αυτή που για 3 χρόνια έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους  432.000€ από την Περιφέρεια ενώ στη συνέχεια θα συμβληθεί με τον ΕΟΠΠΥ.

Την ικανοποίησή της για τα εγκαίνια του κέντρου, «τη μοναδική ολοκληρωμένη δομή φροντίδας που υπάρχει σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο» εξέφρασε η Περιφερειάρχης Χ.Καλογήρου ενώ ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς χαρακτήρισε σαν παράδειγμα προς μίμηση της κοινωνίας πολιτών το  έργο της Εταιρείας Γονέων που δεν περίμεναν από το κράτος ή κάποιο άλλο φορέα αλλά αξιοποίησαν προγράμματα και έφτιαξαν τη δομή αυτή.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Σ.Κάρμαντζης  εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο διοικητικό συμβούλιο και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα κοντά στις προσπάθειες αυτές.