800 ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

kentro.JPG
Δημοσιεύτηκε : 11/04/2018

 

Περίπου  800 συμπολίτες μας έχει εξυπηρετήσει τους 8 μήνες λειτουργίας του Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας.

Σήμερα στο χώρο του Κέντρου, στο ισόγειο του Ρεξ, που πρόσφατα διαμορφώθηκε βρέθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας  Γ. Παπαδόπουλο που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κέντρου από τα στελέχη.

Για την σημαντική δουλειά και την βοήθεια που παρέχεται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μίλησε ο Δήμαρχος,  λέγοντας ότι είναι σημαντικό «να υπάρχει ο φορέας που θα  κατευθύνει κάποιον να διεκπεραιώσει απαιτούμενες διαδικασίες γύρω από προνοιακά θέματα».

Στις επιμέρους δράσεις του Κέντρου αναφέρθηκε η υπεύθυνη της δομής Α.Μουρούνα επισημαίνοντας την στήριξη στους αναλφάβητους ενήλικες από την ειδική παιδαγωγό που υπάρχει στο Κέντρο,   τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής  όπως και  τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους Ρομά, μέσα από το Ειδικό Παράρτημα του Κέντρου.