"ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ"

Δημοσιεύτηκε : 11/04/2018

Την διαβεβαίωση ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου έχουν καλοδεχτεί το προσφυγάκι απο το Ιράκ που εγγράφηκε και φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο δίνει ο Προϊστάμενος της Α΄θμιας εκπαίδευσης Α. Κελεπερτζής, ξεκαθαρίζοντας οτι σε κανένα απο τα σχολεία της Χίου που φοιτούν προσφυγάκια δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.

 

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου στην οποία αναφέρονται προβληματισμοί για την κατάσταση της υγείας του και ενστάσεις για το κατά πόσο το συγκεκριμένο παιδί μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζη ο ίδιος δεν έχει γίνει δέκτης αυτών των παραπόνων από τους γονείς του σχολείου ενώ τονίζει οτι το παιδί έχει εμβολιαστεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι σαν σφουγγάρια, μαθαίνουν και εντάσσονται πολύ γρήγορα» λέει χαρακτηριστικά,  τονίζοντας ότι σαν εκπαιδευτικός αλλά και με βάση το νόμο δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την εγγραφή σε κανένα παιδί εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης.