ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΦΥΣΙΚΑ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΦΥΣΙΚΑ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Δημοσιεύτηκε : 08/03/2018

Μια σπουδαία διάκριση για τον Χιώτη διδάκτωρα φιλοσοφίας, Ηλία Γεωργούλα, ο οποίος σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής παρέλαβε το βραβείο «Απόδοσης Έργου Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά» στο πλαίσιο των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το έτος 2015, με το έργο του «Τα Μικρά Φυσικά» του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις «Νήσος».

Ο βραβευμένος από το πρώτο κιόλας βιβλίο του διδάκτωρ μιλώντας στην «Πατρίδα» δεν έκρυψε την χαρά του για το βραβείο χαρακτηρίζοντας τη βράβευσή του ως «ηθική ικανοποίηση για μια δουλειά 6 ετών από το 2008 έως το 2014».

«Ο Αριστοτέλης είναι μια δύσκολη περίπτωση ιδιαίτερα η ψυχοφυσιολογία. Αφορά όλους τους μηχανισμούς του σώματος σε σχέση με τις αισθήσεις και τη μνήμη. Ο Αριστοτέλης γενικά λειτουργεί με τη λογική, μόνο με συλλογισμούς και παρατήρηση. Θυμάμαι στην πρώτη μου αναφορά, στην πρώτη λέξη στη λέξη ‘’πάθος’’ μείναμε περίπου μιάμιση ώρα για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποοια πρόταση σχετικά με το πώς θα πρέπει να μεταφραστεί» ανέφερε ο κ.Γεωργούλας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δασκάλους του, κυρίως τον κ.Κάλφα, τον Διευθυντή του προγράμματος για τη μετάφραση του Αριστοτέλη, τον οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε ως πνευματικό του πατέρα αλλά και στους συγγενείς και φίλους του που ήταν παρόντες στη βράβευση.

Ο Ηλίας Γεωργούλας χαρακτήρισε επίσης επίπονο το συνδυασμό της ερευνητικής εργασίας και της συγγραφής έργων με την επί σειρά ετών ενασχόλησή του με την ιδιωτική εκπαίδευση την οποία βέβαια και ευχαριστεί για την εξασφάλιση των προς το ζην.

Τέλος, στα σχέδια του βρίσκεται μια υπέρβαση για μεταφορά του αρχαίου Ελληνικού λόγου σε νεότερες ηλικίες ενώ ανέφερε πως όνειρό του είναι μια θέση στο Πανεπιστήμιο.