"ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ"

DIKAST1.JPG
Δημοσιεύτηκε : 14/02/2018

Ξεπερνώντας τους τύπους και μένοντας στην ουσία το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για το έλλειμμα στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης.

Μάρκος Μεννής, Δημήτρης Παπαλιός και Γιάννης Μεννής κρίθηκαν αθώοι από το Δικαστήριο παρά την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε την ενοχή των δυο πρώην Δημάρχων και του πρώην Ταμία του Δήμου Ομηρούπολης για το αδίκημα της απιστίας προς το Δημόσιο.

Το 3μελές Εφετείο  μετά από μια διεξοδική ακροαματική διαδικασία,  στην οποία κατέθεσαν συνολικά 16 μάρτυρες αποδέχτηκε ότι δεν υπήρξε ούτε ζημία προς το Δημόσιο ούτε και απιστία  αθωώνοντας τους κατηγορούμενους.

Με την ανάγνωση της απόφασης από τον Πρόεδρο Εφέτη Κ.Μακρη οι κατηγορούμενοι και τα συγγενικά τους πρόσωπα ξέσπασαν σε λυγμούς, ευχαριστώντας όσους τους παραστάθηκαν τα 10χρόνια που αγωνίζονταν για να αποδείξουν ότι το μόνο παράπτωμα τους ήταν ότι δεν ακολούθησαν τις  νομότυπες διαδικασίες που απαιτούνταν σε όλες τις περιπτώσεις.

«Ευτυχώς υπάρχουν ευήκοα ώτα της δικαιοσύνης και με την απόφαση του το δικαστήριο απέδειξε ότι είναι προστάτης των αδυνάμων» είπε ο Δ.Παπαλιός.

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους επίσης πρώην Δημάρχους για τη στήριξη» εξέφρασε ο Μ.Μεννης,  με τον Γ.Μεννη να επισημαίνει ότι «το δικαστήριο μπήκε στην ουσία, πέρα από τις τυπολατρίες».