ΔΑΝΕΙΟ 7.5εκ€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ LED

Δημοσιεύτηκε : 13/02/2018

Στη σύναψη δανείου προκειμένου να προχωρήσει το έργο για την αναβάθμιση του φωτισμού στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στρέφεται ο Δήμος τη Χίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης.

Έτσι στην αυριανή οικονομική επιτροπή θα συζητηθούν οι όροι για την κατάθεση προσφορών από τράπεζες με σκοπό τη λήψη δανείου, με τον Δήμαρχο Μ.Βουρνού να υποστηρίζει ότι η δημοτική  αρχή προκρίνει την σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο και χρηματοδοτεί τέτοιες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι το ποσό που απαιτείται προκειμένου να αντικατασταθούν σχεδόν 16.000 φωτιστικά σώματα με νέα και πηγές led φτάνει τα 7.5εκ€.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό όμως τα οφέλη τόσο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και για το Δήμο θα είναι πολλαπλά» λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας οτι σε μια 7ετία θα γίνει απόσβεση.

Ερωτώμενος  τέλος για το εάν υπήρχαν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης απάντησε ότι η μοναδική εναλλακτική ήταν να δοθεί σε εργολάβο το συγκεκριμένο έργο χωρίς όμως να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, μιας και σε όσους Δήμους έγιναν ανάλογα εγχειρήματα δεν πέτυχαν.