"ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δημοσιεύτηκε : 12/02/2018

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών από συνταξιούχους ναυτικούς που σπεύδουν να παραλάβουν αιτήσεις προκειμένου να ζητήσουν πίσω τα αναδρομικά που δικαιούνται για τις περικοπές που υπέστησαν.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Σωματείου  Μ. Ατσίπαπας πρόκειται για δυο διαφορετικές αιτήσεις που πρέπει να συμπληρώσουν οι συνταξιούχοι  και είτε να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο είτε να την αποστείλουν συστημένα  στο  ΝΑΤ.

Η πρώτη έχει να κάνει με το αίτημα για τα αναλυτικά στοιχεία των αναδρομικών χρημάτων που δικαιούνται αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη τους.

Η δεύτερη αίτηση σχετίζεται με  την επιστροφή των χρημάτων από τις περικοπές στο επικουρικό των ναυτικών, που έγιναν παράνομα από το 2012.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ατσίπαπα οι αιτήσεις, οι οποίες διανέμονται από τα γραφεία των συνταξιούχων Ναυτικών, περιέχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και δεν χρειάζεται κάποιο άλλο δικαιολογητικό ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για την υποβολή αυτών.

 

Βλέποντας τα γραφεία του σωματείου να γεμίζουν με κόσμο ο Πρόεδρος Μ.Ατσίπαπας εξέφρασε και το παράπονο του για το γεγονός ότι ο κόσμος αυτός δεν συμμετέχει και δεν κινητοποιείται στις  υπόλοιπες συγκεντρώσεις που κάνει το σωματείο.