ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΜΟΥΖΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 10/02/2018

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου συνεδρίασε εκτάκτως, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ι.Μουζάλα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίζει ότι ο Δήμος Χίου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 750.000 ευρώ για την αγορά της ΒΙΑΛ.

Έπειτα από την συζήτηση και την ανάδειξη στοιχείων, όπως ΦΕΚ και εντάλματα, με τα οποία έχει αποδοθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το Δήμο της Χίου, έγινε απολύτως σαφές ότι ο Δήμος της Χίου έχει λάβει 650.000 ευρώ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών υποδοχής πολιτών των τρίτων χωρών.

Η χρηματοδότηση αυτή είναι απολύτως αναλογική σε σχέση με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών με αυτήν την οποία έχει λάβει οι Δήμοι της Λέσβου, Σάμου, Λέρου, Κω, Παιονίας, καθώς και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Η χρηματοδότηση αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε σε αγορά ακινήτου, ούτε σε αποζημιώσεις.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εξωδίκως, να ανακαλέσει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις ανακρίβειες τις οποίες έχει πει. Να γνωστοποιήσει επίσης, αυτό το ζήτημα στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στον κύριο Πρωθυπουργό και στην ΚΕΔΕ – αφού είναι η πολλοστή φορά που στοχοποιείται ο Δήμος της Χίου και ο Δήμαρχος. Σε αντίθετη περίπτωση, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένδικα μέτρα.