ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε : 08/02/2018

Με κέφι, ζωντάνια και αναβίωση του Διπλου Πυργίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του «Συλλόγου Πυργούσων Αττικής – Το Πυργί Χίου», την Κυριακή το μεσημέρι 4 Φεβρουαρίου, στην πολυτελή αίθουσα Terraverde στη Νίκαια.

 

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τη πρόεδρο κ. Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου, που ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ ,τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου για την συμμετοχή και την υποστήριξη τους.

«Ευτυχώς οι Πυργούσοι, δεν έχουμε χάσει ακόμα την επαφή μεταξύ μας και έτσι όσοι μαζευτήκαμε εδώ απόψε, θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί, κόντρα στη κρίση και στη μιζέρια» είπε και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναβιώσουν το έθιμο του «ΔΙΠΛΟΥ», που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και έκαναν ένα πελώριο κύκλο, τραγουδώντας αποκριάτικα δίστιχα του Πυργίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε όπως ήταν φυσικό πολύς χορός, υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής που με έκδηλη τη χαρά και το κέφι, μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, οι συμμετέχοντες, διασκέδασαν με τα γνώριμα  Χιώτικα μουσικά ακούσματα, χόρεψαν τον Πυργούσικο, κρατώντας αμείωτο το κέφι και την διασκέδαση, μέχρι αργά το βράδυ.

 

Η υπέροχη ορχήστρα με τους  Χιώτες καλλιτέχνες: Νικόλα Καραολάνη (βιολί-φωνή), και τη Αμαλία Αυγουστάκη(φωνή), τον Δημήτρη Ράπτη(μπουζούκι,λαούτο,φωνή) και τον Κώστα Θηβαίο(πλήκτρα φωνή),  τους ταξίδεψαν στο χρόνο και στο χώρο της Χιώτικης διασκέδασης και καταχειροκροτήθηκε!!!