ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Δημοσιεύτηκε : 08/02/2018

Με την πίεση του χρόνου αλλά και χαρούμενη διάθεση μπαίνουν οι εθελοντές στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των αρμάτων της φετινής Μόστρας των Θυμιανών.

Φέτος θα παρουσιαστούν 9 άρματα με πολλά πληρώματα και πάνω από 600 καρναβαλιστές, τόνισε η πρόεδρος του ΜΕΟΘ, Ερμίνα Τάμαρη, που χαρακτήρισε δημιουργική τη φετινή χρονιά ενώ στάθηκε και στη σημασία της μύησης των νέων παιδιών στο έθιμο της Μόστρας. «Από μικρή ηλικία πρέπει να προσφέρουν, να μαθαίνουν, αυτή είναι και η ομορφιά της Μόστρας, η συμμετοχή των παιδιών» ανέφερε.

Ενθουσιασμένα δήλωσαν τα νέα παιδιά, ο Θοδωρής Στρατάκης, ο Νίκος Ξύδας και ο Φραγκούλης Φακίρης που εδώ και 3 χρόνια ασχολούνται όσο γίνεται περισσότερο με τις ετοιμασίες. «Βοηθάμε, κάνουμε τις πλάκες και περνάμε καλά» η φράση τους που συμπυκνώνει και σημαντικό μέρος από το νόημα των εορταστικών ημερών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το Σαββάτο 10/2 στις 16:00 ξεκινά το κυνήγι θησαυρού το οποίο διαρκέσει για 5 ημέρες. Το ανέβασμα της Μόστρας θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 την Τυρινή Παρασκευή, το Σάββατο το καθιερωμένο πάρτυ στο κέντρο του χωριού και η κορύφωση την Τυρινή Κυριακή με τη Μόστρα.