"ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Δημοσιεύτηκε : 07/02/2018

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς ντοκιμαντέρ "Η Μηχανή του Χρόνου" στη Χίο με θέμα τις σφαγές.

Το τηλεοπτικό συνεργείο έχει κάνει ηδη γυρίσματα στα Μεσαιωνικά Χωριά της Νότιας Χίου όπως και στην Βιβλιοθήκη και το Ναυτικό Μουσείο Χίου.

Εκεί συναντήσαμε και τον παρουσιαστή της εκπομπής που προβάλλεται πλέον στο Cosmote TV Χ.Βασιλόπουλο, ο οποίος και μίλησε για τον σκοπό της εκπομπής που είναι να φωτίσει στιγμές της ιστορίας, δίνοντας έμφαση και στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε αυτά και με ζητούμενο όλα αυτά να γίνουν με έναν ελκυστικό τρόπο για τον τηλεθεατή.

"Θέλουμε οι εκπομπές μας να αποτελούν εργαλείο ακόμα και για καθηγητές και δασκάλους και να μπορούν εύκολα και οι μαθητές κάθε ηλικίας να τις παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον" λέει ο Χ.Βασιλόπουλος.

Όσον αφορά την εκπομπή της Χίου αυτή θα αφορά τις Σφαγές ωστόσο επειδή το σκηνικό στα Μεστά ηταν ιδιαίτερα ελκυστικό έγιναν γυρίσματα, δραματοποίησης, και για την εκπομπή που θα γίνει για την Φιλική Εταιρεία. Όλα αυτά θα προβληθούν το Μάρτιο στο Cosmote History στα πλαίσια του αφιερώματος για την Ελληνική Επανάσταση.

Οι συντελεστές της παραγωγής είχαν να πούν τα καλύτερα για τους φορείς και τα σωματεία με τα οποία συνεργάστηκαν, εκφράζοντας ωστόσο ενα παράπονο για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου με την οποία τελικά δεν συνεργάστηκαν, μιας και τους ζητήθηκε να καταβάλουν 1.600€ για κάθε μνημείο το οποίο θα κινηματογραφούσαν, όπως η Νέα Μονή και ο Αγιος Μηνάς.