ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ KAI ΒEACH VOLLEY ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ

Δημοσιεύτηκε : 23/01/2018

Ουσιαστική ήταν η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συνοδινού στη Χίο με τον ίδιο να επισκέπτεται όλους τους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις στο νησί ενώ είχε σύσκεψη και με τους φορείς του τοπικού αθλητισμού.

Ο κ.Συναδινός μίλησε για άμεσα και βραχυπρόθεσμα έργα ξεκινώντας από την μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο των Καρδαμύλων καθώς και την μελέτη για την δημιουργία εγκαταστάσεων με άμμο για beach volley στο χώρο δίπλα από το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Παράλληλα ο Δήμος καλείται να βρει χώρο για την δημιουργία εγκαταστάσεων για τα αγωνίσματα ρίψεων, με το Υπουργείο να έχει ήδη έτοιμη μελέτη για την υλοποίηση του έργου.

Όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα βραχυπρόθεσμα έργα εντάσσεται η έναρξη των διαδικασιών για την δημιουργία νέων κλειστού Γυμναστηρίου που θα καλύψει τις ανάγκες της Πόλης της Χίου.

«Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να καταλήξουν τι είδους κλειστό γήπεδο χρειάζεται το νησί» είπε, επισημαίνοντας το κακό προηγούμενο με έργα βιτρίνας όπως το κουφάρι – γήπεδο που υπάρχει στο Αίπος.

Τέλος ο κ . Συναδινός ανακοίνωσε ότι το Λιβάνειο Γυμνάσιο  και Λυκειο θα ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού για την αναβάθμιση των σχολικών γηπέδων και εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του μίλησε για την εποικοδομητική συνεργασία που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μιχαηλίδης στάθηκε στο γεγονός ότι πάνω από 10 χρόνια είχε να επισκεφτεί το νησί Γενικός Γραμματέας για θέματα αθλητισμού.