ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΛ

Δημοσιεύτηκε : 12/01/2018

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στις 10 το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ψήφισης των προτάσεων των παρατάξεων σχετικά με τη ΒΙΑΛ.


Η μεγάλη διαφορά των προτάσεων Βουρνού Λαμπρινούδη ήταν πως η μείζονα αντιπολίτευση επέμεινε στην ψήφιση από το Δ.Σ. απόφασης που αφορά την τοποθέτηση δημοτικών μηχανημάτων στο οικόπεδο Σκαπινάκη έτσι ώστε να εμποδιστεί η διέλευση των γερανών που θα μεταφέρουν τους υπόλοιπους οικίσκους περιμετρικά της ΒΙΑΛ.

 

«Θα γίνουμε ζούγκλα αν αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Έχω ορκιστεί στο Σύνταγμα» είπε ο Δήμαρχος αντικρούοντας την πρόταση Λαμπρινούδη.

 

Και οι δυο παρατάξεις ήταν θετικές στην διοργάνωση συλλαλητηρίου το επόμενο διάστημα, τον προγραμματισμό θεματικής συνεδρίασης για το προσφυγικό και την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την πλημμελή λειτουργία της ΒΙΑΛ αν και σε αυτή την τελευταία πρόταση ο Δήμαρχος είπε πως την επικροτεί η παράταξή του με αστερίσκο και ζήτησε τη συμβουλή των νομικών αν μια τέτοια προσφυγή μπορεί να ωφελήσει στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

 

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε 2 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι κύριοι Ζώας, Τσακός, όπως και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαλκειούς, Κ.Φουτράκης, υπερψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης. Δυο ακόμα σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι κ.Καρατζάς και Νεαμονίτης που ψήφισαν αρχικά την πρόταση Λαμπρινούδη στη συνέχεια άλλαξαν την απόφασή τους και ψήφισαν εκείνη του Δημάρχου.

 

Το γεγονός αυτό επέφερε την έντονη αντίδραση της παράταξης Λαμπρινούδη ο οποίος αποχωρώντας είπε στο Δήμαρχο πως θα καταθέσει αγωγή για παράβαση καθήκοντος για επηρεασμό των 2 δημοτικών συμβούλων.

 

Ζήτημα τέθηκε και για το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία του Δ.Καράλη και της Β.Ποταμούση με δεδομένο ότι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, την ώρα της έναρξης της ψηφοφορίας απουσίαζαν και εμφανίστηκαν αργότερα.

 

Δική τους πρόταση ψήφισαν οι κυρίες Φρεζούλη και Τσαρδάκα ενώ απουσίαζε, το είχε εξάλλου, ανακοινώσει ο Μάρκος Σκούφαλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.