ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 800.000€ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 12/01/2018

Ένα κοντέινερ με υγειονομικό υλικό και όχι μόνο αξίας 800.000€ ταξιδεύει ήδη από τις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής προς την Ελλάδα, με σκοπό το υλικό αυτό να διατεθεί για την κάλυψη αναγκών στο Νοσοκομείο της Χίου και των περιφερειακών ιατρείων όπως και για τα Γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων.

 

Γνωστοποιώντας την προσπάθεια των ομογενών, μέσω των Χιακών σωματείων Αμερικής και Καναδα,  που  συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να αγοραστεί το υλικό αυτό παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή από τον  Δήμαρχό Μ.Βουρνού μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Ν.Μαρινάκη  και τον εκπρόσωπο της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Παντ. Μπουρνιά, ο οποίος  αναφέρθηκε μάλιστα στην χρόνια στήριξη της τοπικής κοινωνίας από τους ομογενείς.

 

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης το κοντέινερ, που αναμένεται στην Ελλάδα  αρχές Φεβρουαρίου, περιέχει μέσα 1000 περίπου κιβώτια με υλικό από γάζες μέχρι εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία και θα αξιοποιηθούν από τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς.

 

Την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του για αυτή την μεγάλη δωρεά εξέφρασε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε.Κανταράκη η οποία διαβεβαίωσε ότι το υλικό αυτό θα πιάσει τόπο και θα συμβάλει στα μέγιστα στην εξοικονόμηση των πόρων του νοσοκομείου.

 

Μάλιστα η ίδια κατέθεσε την βεβαιότητά της ότι η συνεργασία αυτή  με τους ομογενείς θα συνεχιστεί προς όφελος όλων.