ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟΝ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ

Δημοσιεύτηκε : 12/01/2018

Ανακοίνωση των Αλληλέγγυων Χίου:

Οι Αλληλέγγυοι Χίου βρεθήκαμε χθες στο δημαρχείο της Χίου, την ώρα που ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, επιδιώκοντας να έχουμε έναν μικρό διάλογο μαζί του.

 

Στη συνομιλία που είχαμε κατόπιν, προσπαθήσαμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα σχετικά με την παραμονή των προσφύγων-μεταναστών στο νησί, διαχωρίζοντας τη θέση μας από εκείνους που παραβλέπουν το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια βγάζοντας ρατσιστικές κορώνες.

 

Ο υπουργός απέφυγε να παραδεχτεί τη τεράστια ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, που μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει και στο σταδιακό εκφασισμό μέρους της κοινωνίας, μεταθέτοντας το βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση - που έχει κι αυτή τις δικές της ευθύνες.

 

Ο Γ. Μουζάλας για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της Κοινής Δήλωσης ΕΕ.-Τουρκίας ως αποτελεσματικής και απαραίτητης, παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός πως αυτή ακριβώς η συμφωνία οδηγεί στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, με όλες τις φρικτές του συνέπειες.

 

Οι Αλληλέγγυοι Χίου υποστηρίζουμε ξεκάθαρα:

Η μόνη λύση είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων- μεταναστών από τα νησιά και έπειτα από τη χώρα για όσους το επιθυμούν. Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες για όσο παραμένουν στα νησιά και ταχύτερες διαδικασίες στην εξέταση ασύλου.

 

Για το καλό των ξεριζωμένων και των τοπικών κοινωνιών:  Κλείστε τα καμπς, ανοίξτε τα νησιά.