ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ -ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 11/01/2018

Με το κλίμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να είναι ιδιαίτερα "παγωμένο" πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα με τον Δήμαρχο Χίου Μ.Βουρνού.

Παρουσία των γενικών γραμματέων του Υπουργείου που συνόδευαν τον Υπουργό και του Δημάρχου Μ.Βουρνού με τους αντιδημάρχους Γ.Μπελέγρη, Α.Τζιώτη, Γ,Καραμανή και τους συμβούλους Γ.Ζώα και Σ.Καμπούρη η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Κατα την διάρκεια της ο Υπουργός φάνηκε αποφασισμένος να διατηρήσει την δομή της ΒΙΑΛ, επεκτείνοντας το κέντρο με την τοποθέτηση των κοντείνερ. Παράλληλα ανέφερε οτι παραμένει ενεργό το σχέδιο για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η δημοτική αρχή απο την πλευρά της ενημέρωσε τον Υπουργό οτι παραμένει στην θέση της όσον αφορά την αγωγή εξώσεως του δημοσίου απο την ΒΙΑΛ,την οποία και θα  καταθέσει προσεχώς. Οι αντιδήμαρχοι στάθηκαν μάλιστα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας τόσο των κατοίκων όσο και των προσφύγων και μεταναστών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός αναχώρησε για το αεροδρόμιο, εκεί όπου τον περίμεναν κυρίως μέλη της Παγχιακης Επιτροπής Αγώνα και κάτοικοι του Χαλκειούς, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να "φυγαδεύσουν" τον Υπουργό.