ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 11/01/2018

Κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης που περιλαμβάνονται στο πολυνοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.

Τοπικά καλεί σε στάση εργασίας την Παρασκευή απο τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 12.00 στην είσοδο της Απλωταριάς.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος Γ.Αμπαζής μαζί με προέδρους πρωτοβάθμιων σωματείων έδωσαν συν.τύπου απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση με προοπτική μάλιστα κλιμάκωσης την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα έριξαν τα πυρά τους στη τοπική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου χαρακτηρίζοντας της ως συμβιβασμένη.

 

Σε ανακοίνωση του το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Καμιά αυταπάτη στην «κοινωνική πολιτική» της λοταρίας, των κοινωνικών μερισμάτων, στον αυταρχισμό και στην καταστολή μέσα από το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η ανάπτυξη» που μας καλούν να συναινέσουμε σημαίνει νέα σκληρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα και της διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βάζουν πλάτη στον ΣΕΒ για να χτυπήσει τη μεγαλύτερη κατάκτησης της εργατικής τάξης , το ιερό εργατικό δικαίωμα της απεργίας».