ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ

Δημοσιεύτηκε : 11/01/2018

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ίδρυση του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Α.μεΑ.

Η Πρόεδρος, Σοφία Μιχάλα, ανακοίνωσε τα ευχάριστα το απόγευμα της Τετάρτης στην κοπή πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο Καφέ – Κήπος, μαζί με το Σύλλογο Γονών και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικό.

Όπως πληροφόρησε το Κέντρο θα φιλοξενήσει 20-25 παιδιά, τα οποία δεν βρίσκονται σε άλλη δομή και θα έχει στόχο την δια βίου απασχόληση και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητας που έχουν.

Το Κέντρο θα στεγαστεί σε τμήμα του Οίκου Αγάπης, το οποίο παραχωρήθηκε στο Σύλλογο από το Δ.Σ. του Οίκου Αγάπης.

Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί αν όλα πάνε καλά σε 1,5 με 2 χρόνια.

Η δαπάνη για το έργο έχει προϋπολογισμό 960.000,00 ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται η ανακαίνιση, ο εξοπλισμός του Κέντρου και το ειδικό πούλμαν.

Στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, εστίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΔΣ, Γιώργος Πατεριμός, επισημαίνοντας ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από την στέγαση των παιδιών με αναπηρία σε αξιοπρεπή και ασφαλή κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.