ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ: «Η ΒΙΑΛ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ»

Δημοσιεύτηκε : 11/01/2018

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων του Χαλκειούς είχε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Χίο ο Υπουργός Γιάννης Μουζάλας όπου υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως η δομή δεν θα κλείσει.

Μάλιστα, όσον αφορά τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ, αυτό θα είναι ένα κεφάλαιο ξεχωριστό από τη ΒΙΑΛ με την περίπτωση του Αίπους να εξετάζεται.

Παράλληλα, ο Υπουργός προανήγγειλε άμεσες διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων των κατοίκων του Χαλκειούς ενώ τόνισε πως γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποσυμφόρηση και βελτίωση της περίφραξης της δομής.

Έξω από το hotspot της ΒΙΑΛ συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Χαλκειούς και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε, «Μουζάλα παραιτήσου, πάρε και τις ΜΚΟ μαζί σου».

Να σημειωθεί οτι ο Υπουργός ήρθε με την πρωινή πτήση στη Χίο και αναχώρησε αμέσως για την ΒΙΑΛ εκεί όπου και πραγματοποίησε όλες τις συναντήσεις του. Ανάμεσα στους άλλους ο Υπουργός είδε την Εισαγγελέα, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τις διοικητικές υπηρεσίες της δομής, εκπροσώπους ΜΚΟ καθώς και τους απλήρωτους επι 2μήνες συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Ο ίδιος ζήτησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Μ.Βουρνού, η οποία προγραμματίστηκε για τις 17.00 στο Δημαρχείο.