ΜΕ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΣΤΗ ΒΙΑΛ

Δημοσιεύτηκε : 10/01/2018

Με την παρουσία της Εισαγγελέως και ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο Χαλκείος ξεκίνησε το πρωι της Τετάρτης η μεταφορά των οικίσκων  και η τοποθέτηση τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΒΙΑΛ.

Από το νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την μεταφορά των κοντέινερ, με κατοίκους από το Χαλκειός και τη γύρω περιοχή να συγκεντρώνονται σταδιακά στο σημείο  παρά το γεγονός ότι ο δρόμος που οδηγούσε στη ΒΙΑΛ είχε αποκλειστεί και υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μικρή έκτασης έντασης δημιουργήθηκε μόλις επιχειρήθηκε να περάσει ένα από τα κοντέινερ με τα ΜΑΤ να απωθούν τους κατοίκους που στάθηκαν μπροστά ώστε να εμποδίσουν την διέλευση.

Στο σημείο βρέθηκε γύρω στις 11.00 ο αστυνομικός διευθυντής και η Εισαγγελέας Σ. Σταυράτη, που έδωσε εντολή να συνεχιστούν οι εργασίες και να προχωρήσει ανεμπόδιστα η διέλευση των οχημάτων.  Πράγμα που έγινε και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι είχαν περάσει προς το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ τουλάχιστον 18 οικίσκοι με τις εργασίες να συνεχίζονται υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων.

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟ" ΛΕΕΙ  Ο Κ.ΦΟΥΤΡΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ.Φουτράκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι θα συγκαλέσει στις 18.00 λαϊκή συνέλευση στο Χαλκειός για να ακουστούν απόψεις και κατηγόρησε την πολιτεία για αδιαφορία όσον αφορά τη ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ μίλησε για παράνομες ενέργειες δεδομένου ότι δεν έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα τόσο του Δήμου όσο και του ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι καταπατάται η περιούσια του.

Τέλος ο ίδιος ερωτώμενος για την απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, απάντησε ότι από νωρίς φρόντισε να ενημερώσει το Δήμο.