ΕΤΟΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 04/01/2018

Αφιέρωμα στη μαστίχα με αφορμή τα 80 χρόνια της ΕΜΧ πραγματοποιεί το insider.gr, κάνοντας αναφορά στις χώρες εξαγωγής, τις επιτυχίες και την χρήση της στην παραδοσιακή ελληνική ιατρική.

Τα 80 της χρόνια κλείνει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου το 2018 συνεχίζοντας μια μακρά πορεία η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, στην τόνωση της τοπικής απασχόλησης και την προώθηση του ελληνικού brand name στο εξωτερικό.

Η πορεία της Ένωσης καταγράφει πολλές εμπορικές επιτυχίες με πιο πρόσφατη τη σύναψη συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία. Η Ένωση εξάγει τη μαστίχα, το μαστιχέλαιο και άλλα προϊόντα της στην Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Λίβανο,  σε ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Κύπρος, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία καθώς και σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, η μαστίχα Χίου χρησιμοποιείτο στην παραδοσιακή ελληνική ιατρική για διάφορες παθήσεις όπως γαστραλγία, δυσπεψία και πεπτικά έλκη για περισσότερα από 3000 χρόνια. Έχει καταγραφεί ως η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου, τη χρησιμοποιούσαν στην κοσμετολογία για καθαρισμό του προσώπου και του σώματος και συμμετείχε ως δραστικό συστατικό σε μια σειρά από φαρμακευτικές συνταγές.

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διενεργεί πολλές προωθητικές ενέργειες όπως είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ αλλά όπως επισημαίνει μιλώντας στο insider.gr o  διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, κ. Ηλίας Σμυρνιούδης, επειδή πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο φέρει πολλές πιστοποιήσεις και έχει χαρακτηριστεί και ως προϊόν ΠΟΠ, εντάσσεται σε επίσημους καταλόγους με αποτέλεσμα να το εντοπίζουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Τα προϊόντα της Ένωσης έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις με πιο πρόσφατη τη διάκριση για την τσίκλα ΕΛΜΑ, η οποία για τρίτη συνεχόμενη φορά, βραβεύθηκε στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό υψηλής γευσιγνωσίας του «Ιnternational Taste & Quality Institute».

«Η ΕΜΧ πιστή στις αξίες της αλλά και στο επιχειρηματικό της όραμα για παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας, συνεχίζει να επενδύει στην ποιότητα αλλά και στην προηγμένη τεχνολογία δημιουργώντας προϊόντα με ξεχωριστή γεύση, διεθνώς αναγνωρισμένη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.