ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε : 07/12/2017

Επιτυχή κατάληξη φαίνεται ότι έχει ο αγώνας δρόμου στον οποίο επιδόθηκε η διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, με στόχο την ανακατασκευή του κτηρίου της παλιάς Χειρουργικής, συγκεκριμένα τα κτήρια 3 και 4 του Νοσοκομείου.

Μέσα σε 6 μήνες η παρούσα διοίκηση κατάφερε να ολοκληρώσει τις μελέτες, να πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και υπογραφές και σήμερα σε συνεργασία με την περιφέρεια υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση, ώστε να κατατεθεί η πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2.248.000€.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε. Κανταράκη, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, φάνηκε αισιόδοξη ότι η πρόταση θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί, κάτι που θα γίνει γνωστό σε δυο περίπου μήνες. Σύμφωνα με τον Β.Σεζένια, υποδιευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, στον πρώτο όροφο των κτηρίων θα κατασκευαστεί η νέα παθολογική δυναμικότητας 30 κλινών και στο ισόγειο θα δημιουργηθεί ψυχιατρική κλινική 11 κλινών, με ορίζοντα υλοποιησης τα δυο χρόνια απο την ένταξη.

 

"ΕΝΕΡΓΗ Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ"

Αναφορικά με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος η κ. Κανταρακη διευκρίνισε ότι αυτή παραμένει διαθέσιμη και στόχος της διοίκησης είναι να εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες και να ωριμάσει το έργο για  την χρηματοδότηση της επισκευή του κτηρίου 1 του Σκυλίτσειου, του κτηρίου δηλαδή που πριν από μερικούς μήνες έπεσε το μπαγδατί.

Μάλιστα ο υποδιοικητής Κ.Αντύπας ανέφερε  ότι έχει εκδηλωθεί πρόθεση χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο και από άλλους δωρητές.

«Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και για την ανακατασκευή του κτηρίου 1» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανταράκη.