ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 143 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΝΙΑΡΧΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δημοσιεύτηκε : 07/12/2017

Την διάθεση ενός ασθενοφόρου από τα 143 της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες της Χίου, ζητά με επιστολη του προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο Αντιπεριφερειάρχης Σ.Κάρμαντζης.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού της Χίου (γεωμορφολογία εδάφους, οδικό δίκτυο, ορεινοί όγκοι, χιλιομετρικές αποστάσεις κ.ά) καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την εξυπηρέτηση εκτάκτων ή και χρόνιων περιστατικών υγείας από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Επιπρόσθετα , σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουμε τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πεπαλαιωμένα, σε ακινησία ή με σοβαρά κι επαναλαμβανόμενα προβλήματα και ανάγκη συνεχών επισκευών.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, παρά την εξαιρετική προσπάθεια του προσωπικού του Τομέα Χίου του Ε.Κ.Α.Β.

Έχοντας πληροφορηθεί την αξιόλογη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τη διάθεση 143 σύγχρονων ασθενοφόρων στο Ε.Κ.Α,Β.,  θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη διάθεση ενός σύγχρονου ασθενοφόρου στο Ε.Κ.Α.Β. της Χίου.

Είμαι βέβαιος κ. Πρόεδρε ότι κατανοείτε το βάσιμο και εύλογο του αιτήματος της ακριτικής παραμεθορίου περιοχής μας.