"ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ"

Δημοσιεύτηκε : 06/12/2017

Την συνέχιση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο της ΒΙΑΛ , που σταμάτησαν μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το Δήμο Χίου, ζητά  το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής είναι προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι με τον Δήμαρχο να καλεί τους Χιώτες να δώσουν το παρών έξω από το Ειρηνοδικείο.

«Είναι πρωτοφανές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κατατίθεται αίτηση αναστολής μιας απόφασης που ελύφθη πριν μερικές μέρες» είπε ο Μ.Βουρνούς ενημερώνοντας την οικονομική επιτροπή και ζητώντας την συναίνεση του σώματος, ώστε την εκπροσώπηση του Δήμου να αναλάβει και αύριο ο δικηγόρος Νίκος Νύκτας, μιας και πρόκειται για ειδικό ζήτημα του οποίου έχει γνώση.

 

"ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ"

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε το  σώμα και για τα αποτελέσματα της χθεσινής κινητοποίησης και της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση φάνηκε ότι δεν επιθυμεί να εφαρμόσει το σκέλος της συμφωνίας που μιλά για επιστροφές στην Τουρκία ενώ ήταν κάθετοι ότι η τοποθέτηση κοντέινερ τόσο στη Μόρια όσο και στη Χίο θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.    « Τους ζητήσαμε μια ξεκάθαρη πολιτική για το μεταναστευτικό» είπε ο Μ. Βουρνούς, επισημαίνοντας ότι για μια ακόμα οι υπουργοί επικαλέστηκαν την ανυπαρξία ΠΡΟΚΕΚΑ για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι στη Χίο έχει υποδειχτεί ο χώρος  για την δημιουργία του χωρίς όμως η κυβέρνηση να προχωρά.  Τέλος το μόνο θετικό που φάνηκε από την συζήτηση με τον Πρωθυπουργό είναι ότι η κυβέρνηση μελετά το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει με στόχο να γίνει πιο γρήγορο και ευέλικτο ενώ ειπώθηκε ότι το μεταναστευτικό θα μπει και στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης με τον Τούρκο Πρωθυπουργό