ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Δημοσιεύτηκε : 05/12/2017

Χωρίς δέσμευση σχετικά με το  βασικό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες αποχώρησαν από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου οι 3 Δήμαρχοι Χίου, Λέσβου και Σάμου.

 

Μιλώντας στην κάμερα της «Πατρίδας» ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ανέφερε πως οι 3 Δήμαρχοι έθεσαν πρώτιστα το ζήτημα της άμεσης αποσυμφόρησης καθώς η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει στις δομές.

 

«Δεν λάβαμε δεσμεύσεις για την άμεση αποσυμφόρηση πέραν από το ότι κάποιος αριθμός θα αποχωρήσει δίχως αυτό να είναι σίγουρο πως θα βελτιώσει την κατάσταση» ανέφερε ο Δήμαρχος.

 

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι έθεσαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως δεν λειτουργεί η Υπηρεσία Ασύλου ενώ το σημείο καθολικής αναγνώρισης είναι πως δεν γίνονται επιστροφές στην Τουρκία με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο φόρτος στα χωριά.

 

Όσον αφορά τον ΦΠΑ, που τέθηκε σαν ζήτημα ξεχωριστό από αυτό του προσφυγικού – μεταναστευτικού, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να συνεχίσει να παλεύει να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ενώ θα υπάρξουν επαφές για να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την νησιωτικότητα.