ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε : 05/12/2017

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 μέχρι τη λήξη ωραρίου προκήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιδρώντας σε τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στον συνδικαλιστικό νόμο, «με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία». Τοπικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Απλωταριά με μηδαμινή συμμετοχή εργαζομένων και με τον Γ.Αμπαζή να μιλά «για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε μια άσχετη τροπολογία επιχειρεί να  ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία", είπε καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 14 Δεκέμβρη.

Εν μέσω όλων αυτών των αντιδράσεων η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία προκηρύσσονται με πλειοψηφία 50% στη γενική συνέλευση αντί του 20% που είναι σήμερα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.