"ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ"

diamr.JPG
Δημοσιεύτηκε : 05/12/2017

Με μια συμβολική και δυναμική αλλα όχι τόσο μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οι νησιώτες από Χίο, Λέσβο και Σάμο εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες.

 

«Δεν θα δεχτούμε τα νησιά μας να γίνουν φυλακές» ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης στην οποία συμμετείχε από τη Χίο αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων από την πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μ.Βουρνού.

 

Την στήριξη και την συμπαράσταση του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, που βρέθηκε στο πλευρό των νησιωτών εκφράζοντας μάλιστα τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους των νησιών.

 

Οι Δήμαρχοι παραχώρησαν συνεντεύξεις στα Αθηναϊκά Μέσα που κάλυψαν την κινητοποίηση με τον Δήμαρχο Χίου Μ.Βουρνού να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει την πολιτική της πάνω στο μεταναστευτικό και να μην παριστάνει ότι κάνει πράγματα όταν είναι απούσα από την διαχείριση του προβλήματος.

 

«Οι νησιώτες είμαστε ρεαλιστές απαιτούμε μια σοβαρή πολιτική που θα ανακουφίσει τις τοπικές κοινωνίες και θα αποσυμφορήσει τα νησιά» είπε χαρακτηριστικά ο Μ.Βουρνούς.

 

Οι Δήμαρχοι επέδωσαν ψηφίσματα σε συνεργάτες του Γ.Μουζάλα, που κατέβηκαν στην είσοδο για να τα παραλάβουν, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό.

 

Να σημειωθεί ότι στην δημοτική αποστολή συμμετείχαν οι Γ.Ζώας, Σ.Συριώδης, Γ.Μπελεγρης, Ε.Καλκούνη, Ν.Μαρτάκης, Ν.Νύκτας ενώ στην κινητοποιήση εκπροσώπησε το Επιμελητηρίο ο Ζ.Μαιστράλης.

 

Επίσης το παρών έδωσαν ο Ν.Μηταράκης μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ Μ.Βαρβιτσιώτης όπως και ο πρώην Περιφερειάρχης Σ.Τσίφτης.