Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε : 04/12/2017

Η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα  στην υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2018 για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας.

Ο προβληματισμός ήταν έντονος για την επιπλέον μείωση των πόρων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Περιφέρεια, μιας και από το 2016 έχει καταγράφει  μείωση της τάξης του 40% στο ποσό που φτάνει στην Περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει μεγάλο μέρος των τακτικών πιστώσεων, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει δαπάνες που δεν έχουν πληρωθεί.

Ένα απο τα θετικά του προυπολογισμού για το 2018 είναι το γεγονός της εξοικονόμησης χρημάτων για μισθώσεις ακινητων στη Χίο,  με δεδομένο οτι το επόμενο διάστημα θα γίνει η μετεγκατάσταση των διάσπαρτων υπηρεσιών της περιφέρειας στο κτήριο του Κολλεγίου που ολοκληρώθηκε.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας και αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη.