ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥ Η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε : 01/12/2017

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν με κάθε μέσο την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία για την στελέχωση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Όπως λέει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ν.Σαραντάκης η διοίκηση του Νομικού Προσώπου ενώ θα μπορούσε έγκαιρα νε έχει προγραμματίσει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ επέλεξε να ανοίξει την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων, με αδιαφανείς διαδικασίες, και με τον τρόπο αυτό να προχωρήσει σε φωτογραφικές προσλήψεις.

 

Την ίδια στιγμή η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας άμεσα από την Δημοτική Αρχή του κ. Μανώλη Βουρνού να σταματήσει την διαδικασία της ανάθεσης.

H ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ- ΟΤΑ

Προσχώρησε στην τακτική της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων ο Δήμος Χίου. Με απόφαση του Νομικού Προσώπου, του οποίου ηγείται ο κ. Παντελής Καμπούρης, έθεσε σε εφαρμογή διαδικασία ανάθεσης σε ιδιωτική επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας του «Ιωνικού Κολυμβητηρίου», σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Η απόφαση που έλαβε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου σε ανακοίνωση του είναι σκανδαλώδης, αμφιλεγόμενη νομικά και στερείται κάθε ηθικού ερείσματος, καθώς όταν έπρεπε η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες του Δήμου. Τώρα, έρχεται να επικαλεστεί δήθεν την αναγκαιότητα και την αμεσότητα για να βάλει από το... παράθυρο τον ιδιώτη.

Ο κ. Καμπούρης παραδέχθηκε με ωμό τρόπο πώς ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί κατά τη γνώμη του γρήγορα προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά το «Ιωνικό Κολυμβητήριο» είναι η ανάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας σε ιδιώτη ομολογώντας την μεθόδευση. Γιατί όμως τον Φεβρουάριο του 2017 ο Δήμος Χίου δεν προχώρησε στην κάλυψη μέσω Α.Σ.Ε.Π. των αναγκών του Νομικού Προσώπου σε προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και γιατί συνεχίζει με πρόσχημα την «Μετά την σπουδαία νίκη επί του Φαληρου, ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για τον ΝΟ ΧΙΟΥ ASTRA AIRLINES που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2/12/17 ώρα 17:00 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. εύρυθμη λειτουργία» τις απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες εδώ και τρία  χρόνια, σε  όλες ανεξαιρέτως τις δομές του Νομικού Προσώπου;

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Χίου είναι να ανοίξει η Κερκόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων μέσω αυτής της διαδικασίας και να αλώσουν στη συνέχεια οι ιδιώτες όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως τους Παιδικούς Σταθμούς, τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Χώρους. Δεν θα τους γίνει το χατίρι...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την πρακτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητά άμεσα από την Δημοτική Αρχή του κ. Μανώλη Βουρνού να αναστείλει άμεσα τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη των υπηρεσιών ασφαλείας του κολυμβητηρίου, διότι, θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τους εργαζόμενους του Δήμου Χίου, αλλά όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μάχονται για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους και τα συμφέροντα των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου και στηρίζει τις αποφάσεις του ενάντια σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα.