ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δημοσιεύτηκε : 01/12/2017

«Τα Άτομα με Αναπηρία δεν χρειάζονται λύπηση, χρειάζονται σεβασμό» αυτό ήταν το μήνυμα της κινητοποίησης και των δράσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη-  Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Με μια συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωι της Παρασκευής στην Πλατεία Βουνακείου  τα μέλη της Ομοσπονδίας διαδήλωσαν την αντίθεση τους στα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στον Καιάδα τα Άτομα με Αναπηρίες, με τον Νέστωρα Ξυλά να επισημαίνει ότι με τον προϋπολογισμό του 2018 θα έρθουν και νέες περικοπές σε παροχές και επιδόματα.

Στα κτηριακά προβλήματα των σχολειών της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκαν και ζήτησαν την επίλυση τους Ο Γ.Παραδείσης και ο Γ.Πατεριμός από τους Συλλογους Γονέων με τον Σοφία Μιχάλα να επισημαίνει ότι μόνο με αγώνα, αντίδραση και προσπάθεια θα βρεθει λύση σε όλα αυτά τα προβληματα.

 

Αμέσως μετά την κινητοποίηση στην Πλατεία  αναπτύχθηκαν δράσεις, βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια που έδωσαν την δυνατότητα στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να  μπουν για λίγο στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να βιώσουν την διαφορετικότητα τους.

Τα παιδιά έκαναν ένα ξεχωριστό μάθημα, περνώντας ευχάριστα και συνάμα αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα τους.