ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΧΙΟΥ: «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ»

Δημοσιεύτηκε : 01/12/2017

Ο άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και κατόπιν από τη χώρα είναι η μόνη λύση όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι Αλληλέγγυοι Χίου, κάνοντας λόγο για υποκρισία από όλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Να τελειώνουμε με τους υποκριτές, από τις Βρυξέλλες ως την Αθήνα και τη Χίο

Η κυβέρνηση υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πέταξαν χιλιάδες ανθρώπους στα άθλια κοντέινερ και τις σκηνές των χοτσποτ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω.

Ο δήμος Χίου έκλεισε τη Σούδα, για να απαντήσει στην κυβερνητική αδράνεια αλλά και υποκύπτοντας στις πιέσεις του πιο ρατσιστικού κομματιού της κοινωνίας και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων, ξέροντας ότι η ΒΙΑΛ θα «ξεχειλίσει». Και την ώρα που μιλάμε, 2.500 άνθρωποι – ανάμεσά τους 600 μικρά παιδιά – ξεπαγιάζουν στα χωράφια.

Η κυβέρνηση ένιψε τας χείρας της και πήγε να «μπαλώσει» την κατάσταση με κοντέινερ σε αγαστή συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία – αντί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από το νησί.

Και τώρα, ο δήμος Χίου – νίπτων τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος για 2ηφορά – σταματά την τοποθέτηση των κοντέινερ και η κυβέρνηση υποκριτικά τον εγκαλεί. Επιπλέον, ο δήμαρχος Χίου επιμένει στην κυνική απαίτηση για απελάσεις των φυγάδων του πολέμου και της φτώχειας.

Απέναντι στους κυνικούς υποκριτές και τους πόντιους πιλάτους σε όποια θέση εξουσίας κι αν κάθονται, από τις Βρυξέλλες ως τα υπουργεία και το δημαρχείο, απαντάμε: Μόνη λύση είναι ο απεγκλωβισμός – ΤΩΡΑ! – των ανθρώπων από τα νησιά και κατόπιν απ’ τη χώρα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι, ο χειμώνας είναι εδώ.