ΧΟΡΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ «REMPETICO» (PICS)

Δημοσιεύτηκε : 29/11/2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2017 η εκδήλωση “Rembetiko”,  η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο του Karsiyaka (Κορδελιού) και τη χορωδία SESKEM KORUSU και στην οποία ήταν επίσημα προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν η χορωδία και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας, καθώς και η χορωδία «ηχοχρώματα» Λαγκάδας.

Το φιλικό κλίμα και η ζεστή φιλοξενία των διοργανωτών έγινε ορατό από την πρώτη στιγμή με την υποδοχή που οργάνωσαν για εμάς στο λιμάνι του Τσεσμέ, και κορυφώθηκε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο  Deniz Baykal Cultur Merkezi.

Οι χορωδίες και το χορευτικό μαζί με τη χορωδία του Κορδελιού απέδωσαν μαζί τα τραγούδια Χαρικλάκι, Δημητρούλα μου γειά σου, και Σάλα Σάλα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.

Διοργανωτής της όλης εκδήλωσης ο κος Ismail Erkan, διευθυντής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της SESKEM KORUSU, μαέστρος της χορωδίας SESKEM η κα Seher Οnal ενώ συμμετείχαν γνωστοί τούρκοι καλλιτέχνες που ασχολούνται με το ρεμπέτικο όπως ο Evrim Atesler , Sedat Öztek‎ κ.α

Το παρόν έδωσε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Προξενείου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των δυο συλλόγων και χορωδιών είχαν την χαρά και την τιμή να μιλήσουν με απογόνους Ελλήνων της ανταλλαγής, υπερήφανοι για τις ελληνικές ρίζες τους μας είπαν για παππούδες και γιαγιάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στιγμές ιδιαίτερα συγκινητικές για όλους.

Η αποστολή γύρισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία και τη φιλική διάθεση των Τούρκων διοργανωτών, και της ζεστής αγκαλιάς του κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Τις χορωδίες διηύθυνε η μαέστρος Νεκταρία Μπουκιστιάνου ενώ το χορευτικό ο αρχιχορευτής Δημήτρης Κασμάς. Την ευθύνη της διοργάνωσης από πλευράς μας είχε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας, με πρόεδρο την Ελένη Γεωργούλη Μαθιούδη, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν όλα τα μέλη του ΔΣ.