ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσιεύτηκε : 29/11/2017

Με καλικάντζαρους θα γεμίσει η Πόλη της Χίου ενόψει της εορταστικής περιόδου, με μια δράση που θα ξεκινήσει άμεσα και με την υπεύθυνη από το Δήμο να καλεί τους πολίτες να φιλοτεχνήσουν τον δικό τους Καλικάντζαρο.

Όπως είπε η Α.Πρώιου οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στο Δήμο και να παίρνουν τον Καλικάντζαρό τους, τον οποίο θα ζωγραφίσουν και θα διακοσμήσουν και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της δράσης θα αναλάβουν να τον «κρύψουν» σε κάποιο σημείο της Πόλης. Μάλιστα στις 7 Ιανουαρίου που θα ολοκληρωθεί η δράση θα βραβευτεί ο ομορφότερος καλικάντζαρος.

Πέρα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα γίνουν μια σειρά από δράσεις, με επίκεντρο την  Πλατεία και σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς ενώ πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Όπως είπε η μαέστρος Ε.Βορριά φέτος πέρα από την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Ομήρειο με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλοθέης, τα μικρά παιδιά της Φιλαρμονικής θα δώσουν συναυλία στην Πλατεία και θα συμπράξουν και με τα παιδιά της Κιβωτού του Αιγαίου.

Στόχος σύμφωνα με τη δημ.σύμβουλο  Β.Ποταμούση μέσα από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αλλάξει το κλίμα στην πόλη και η διάθεση των πολιτών, ξεφεύγοντας από την μιζέρια και την ρουτίνα της καθημερινότητας.