Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΤΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Δημοσιεύτηκε : 10/11/2017

Την ιστορική εικόνα της Παναγίας «Ανωθεν οι Προφήται» υποδέχθηκε με λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Χίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μαζί κληρικούς αλλα και πιστούς που έσπευσαν να προσκυνήσουν.

Η εικόνα της Παναγίας, που συντηρήθηκε πρόσφατα,  μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τρίαδας Ελάτας στη Μητρόπολη με αφορμή την εορτή του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου όπως και των Ελευθερίων της Χίου.

Όπως είπε ο Σεβασμιότατος, μετά την δέηση,  το  κειμήλιο αυτό αποτελεί έργο τέχνης της βυζαντινής αγιογραφίας και συγκεκριμένα της Κρητικής Σχολής.

Μάλιστα οι πληροφορίες που υπάρχουν για την συγκεκριμένη εικόνα προέρχονται από το έργο του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Άμαντου.

Ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο  του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Ελάτας, το στρατό που ανέλαβε την μεταφορά όπως και την προϊσταμένη της αρχαιολογίας Ο.Βάσση για τη συνεργασία τους ώστε να όλοι οι Χιώτες να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα.